Bouwjaar zoeken

Weet jij wanneer jouw huis is gebouwd? Of het huis dat je op het oog hebt? Heb je twijfels over de in de verkoopinfo vermelde gebruiksoppervlakte? Of vraag jij je af waarom die garage is omgebouwd tot kantoor? Raadpleeg de BAG Viewer van het Kadaster.

Of zoek gewoon omdat het leuk is. De Landelijke Voorziening Basisregistraties Adressen en Gebouwen (LV BAG) is namelijk te benaderen via een viewer op internet (https://bagviewer.kadaster.nl) en geeft de basisinformatie over vrijwel elk pand in Nederland. Of het pand in gebruik is, wanneer het is gebouwd, welke functie het heeft (woonhuis, industrieel, winkel etc.) en wat het exacte gebruiksoppervlak is.

Goed om te weten met betrekking tot je eigen huis, verrassend soms ook. Het kan immers zijn dat je voorganger er nog een andere functie aan had hangen omdat de garage was omgebouwd tot bijvoorbeeld een schoonheidssalon. Dan staat er bij dat het pand een gezondheidszorgfunctie heeft. Ook al staat ondertussen je auto weer op die plek. Via de kaart kun je meteen feedback geven op de functie. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een huis dat je mogelijk op je ‘koop-shortlist’ hebt staan. Even checken of er nog opvallende zaken zijn te melden.

Er zijn verschillende mogelijkheden om te zoeken. Het meest eenvoudig is natuurlijk het invoeren van een bepaald adres. Maar ook inzoomen naar de gewenste plek – ligplaatsen en standplaatsen worden immers ook weergegeven en die zijn vaak niet zo snel per adres te vinden – is mogelijk. Klik vervolgens op het object van je keuze en de gegevens worden getoond. Maar je kunt ook filteren. Bijvoorbeeld op bouwjaar. Omdat je graag weten waar in een gemeente het oudste deel te vinden is. Of juist het nieuwste. Luchtfoto’s completeren het geheel.

Zoeken via de BAG Viewer is gratis. Er zit bovendien geen limiet op het aantal zoekopdrachten.

Tekstblok

Dit is een tekstblok. Je kunt deze tekst eenvoudig aanpassen in het beheergedeelte van je website.

Mocht je hierbij hulp nodig hebben kijk dan op ons help center.

Verkoper van Westerdijk 34
9

een open communicatie. tijdig bericht van een bezichtiging en snelle terugkoppeling na een bezichtiging. er werd goed rekening gehouden met onze wensen. overleg was helder en transparant.

Verkoper van Florijn 6 a
9

Goede duidelijke service. Goed bereikbaar bij vragen. Mooie foto presentatie . Klein kantoor dus ze kennen de klant.

Verkoper van Rietveen 80
9

Prettige ontspannen ongedwongen begeleiding, goed bereikbaar, direct contact, gaat goed achter zaken aan, komt afspraken na, op tijd bij afspraken.

Lees meer
Terug
Recent bekeken