Aanpassingen nodig voor oude dag? Check de Blijverslening

Je hebt een heerlijk huis en woont er al jaren. Je kinderen komen er graag ‘thuis’ en zelf moet je niet denken aan een verzorgingshuis. Maar er zijn wel aanpassingen nodig om de gebreken van de oude dag te compenseren. Check dan de Blijverslening.

Kwieker

Blijven wonen wordt steeds normaler, in tegenstelling tot vroeger toen de gang naar een verzorgings- of rusthuis de norm was. Dat dit nu anders gaat, heeft een aantal redenen. Verzorgingshuizen zijn moeilijker bereikbaar door allerlei nieuwe wetgeving, maar daar staat tegenover dat verzorging aan huis steeds eenvoudiger word. Waarover je gemeente je alles kan vertellen. Tot slot worden we met z’n allen steeds vaker ‘kwieker’ oud zijn en is full service verzorging lang niet altijd meer nodig. 

Mantelzorg

Speciaal voor die ouderen die graag hun eigen oude dag in de hand willen houden – al dan niet voorzien van bijvoorbeeld mantelzorg – is de Blijverslening beschikbaar, ontwikkeld door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Gemeenten die meegaan in dit project kunnen zo’n lening aanbieden aan hun inwoners. Deze kunnen daar vervolgens hun eigen woning mee aanpassen aan de eisen die het ouder worden stelt: badkamer op de begane grond, traplift, verwijderen van drempels, keuken aanpassen voor rolstoellers etc. 

Levensloopbestendig

Dit is dan ook meteen de belangrijkste voorwaarde voor de Blijverslening: het geld moet worden gebruikt voor het ‘levensloopbestendig’ maken van een eigen woning. Andere voorwaarden zijn door de gemeenten zelf in te vullen. Zo kan een gemeente de lening alleen beschikbaar maken voor een bepaalde doelgroep of een bepaalde wijk. Daarnaast bepaalt een gemeente hoe hoog de maximale Blijverslening is. De SVn heeft in dit hele verhaal maar een taak: het toetsen van de kredietwaardigheid van de aanvrager. De aanvraag loopt daarom via de gemeente.

Meer info

Wil je weten of jouw gemeente deze lening aanbiedt of wil je meer weten over de soorten lening en de voorwaarden, kijk dan op svn.nl of klop aan bij je gemeente. Zoek je een huis waar al allerlei aanpassingen zijn ingebouwd of waar alles gelijkvloers is, loop dan eens bij ons binnen. Vaak hebben wij aangepaste of ‘levensloopbestendige’ woningen in ons aanbod en bespaar je jezelf een hoop ‘verbouwwerk’. 

Tekstblok

Dit is een tekstblok. Je kunt deze tekst eenvoudig aanpassen in het beheergedeelte van je website.

Mocht je hierbij hulp nodig hebben kijk dan op ons help center.

Verkoper van Westerdijk 34
9

een open communicatie. tijdig bericht van een bezichtiging en snelle terugkoppeling na een bezichtiging. er werd goed rekening gehouden met onze wensen. overleg was helder en transparant.

Verkoper van Florijn 6 a
9

Goede duidelijke service. Goed bereikbaar bij vragen. Mooie foto presentatie . Klein kantoor dus ze kennen de klant.

Verkoper van Rietveen 80
9

Prettige ontspannen ongedwongen begeleiding, goed bereikbaar, direct contact, gaat goed achter zaken aan, komt afspraken na, op tijd bij afspraken.

Lees meer
Terug
Recent bekeken