Het hele plaatje zien

Op huizenjacht kom je van alles tegen. Van bouwval tot achterstallig schoonmaakwerk. Het is niet altijd even fraai wat je krijgt voorgeschoteld door de huidige bewoner. Kijk echter naar het hele plaatje: het zou zomaar een droomhuis kunnen worden.

Rommel

Dat een huis niet meteen ‘verkoopklaar’ is, kan vele redenen hebben. Maar dat wil dan niet zeggen dat het een slecht huis is. Daarom moet je soms ‘door de rommel’ heen kijken en het hele plaatje voor je zien. Misschien is het een juweeltje dat alleen nog een beetje polijstwerk nodig heeft. 

Smaak

De toestand van verf, stucwerk, behang etc. is echt van minder belang. Dit is sowieso een kwestie van smaak. Let liever op de structuur of de vorm van de ruimte, de plaatsing van de ramen en deuren, de mogelijkheden die de plek biedt voor jouw spullen. Verven is immers zo gebeurd. Zeker wanneer het huis toch leeg staat en een verfspettertje op de (nog niet gelegde) vloer niks uitmaakt.

Wildste dromen

Over vloeren gesproken: soms zie je vloerbedekkingsoorten die je wildste dromen te boven gaan. Let er niet op en probeer voor ogen te halen hoe de ruimte er uit ziet als je klaar bent met klussen. Ook de buitenkant van het huis is vaak met wat opruim en schilderwerk zo weer op orde te maken. Let wel goed of houtwerk niet rot is.

Geuren

Wanneer het raar ruikt in een huis is het een beetje oppassen geblazen. Houtrot- of schimmelgeur bijvoorbeeld kan op een ernstig probleem duiden, maar veel andere ‘huisgeuren’ verdwijnen met de tijd of zijn te behandelen met een grondige schoonmaakbeurt of speciale reinigingsmiddelen.

Expert

Twijfel je over de toestand van houtwerk, muren, elektriciteit en dergelijke en weet je niet waar dat geurtje vandaan komt? Dan is het natuurlijk beter om een expert in te schakelen. Zijn kennis voorkomt een ‘kater’ en kan helpen de prijs beter af te stemmen op het geheel. 

Ervaring

Laat je niet te snel uit het veld slaan. Kijk vooral naar het karakter van een huis, zeker wanneer je een ouder huis ambieert. Dat je na de koop nog moet klussen of een aannemer over de vloer krijgt, weegt vaak niet op tegen het unieke van wonen in een ‘huis met ervaring’.

 

Tekstblok

Dit is een tekstblok. Je kunt deze tekst eenvoudig aanpassen in het beheergedeelte van je website.

Mocht je hierbij hulp nodig hebben kijk dan op ons help center.

Verkoper van Westerdijk 34
9

een open communicatie. tijdig bericht van een bezichtiging en snelle terugkoppeling na een bezichtiging. er werd goed rekening gehouden met onze wensen. overleg was helder en transparant.

Verkoper van Florijn 6 a
9

Goede duidelijke service. Goed bereikbaar bij vragen. Mooie foto presentatie . Klein kantoor dus ze kennen de klant.

Verkoper van Rietveen 80
9

Prettige ontspannen ongedwongen begeleiding, goed bereikbaar, direct contact, gaat goed achter zaken aan, komt afspraken na, op tijd bij afspraken.

Lees meer
Terug
Recent bekeken