Verduurzamen met een beetje hulp

Nu de kou zich weer meldt, draaien we met z’n allen de thermostaat iets hoger. Met vaak de vraag wat het dit jaar weer gaat kosten. Je weet immers niet hoe koud het gaat worden. Wie daarvan niet afhankelijk wil zijn, neemt maatregelen.

Upgraden

Maatregelen nemen, kost echter geld. Vaak verdien je dat, zeker als je gaat voor energiebesparende maatregelen, op de lange termijn weer terug. Maar om dit te bereiken, moet er eerst geïnvesteerd worden. Tochtstrips, spaarlampen, waterbesparende kranen en douchekoppen helpen natuurlijk al, maar wie echt wil besparen, gaat voor het grote werk: isolatie upgraden, zonnepanelen op het dak, hoogrendement combiketel plaatsen etc. 

Lage rente

Zaken die veel geld kosten. Maar hulp is beschikbaar: in de vorm van de energiebespaarlening, verstrekt vanuit het Nationaal Energiebespaarfonds. Niet alleen particulieren, ook VvE’s en bedrijven kunnen aankloppen. Het grote voordeel is niet alleen dat deze lening tegen zeer lage rente verstrekt wordt, maar dat deze ook op elk gewenst moment boetevrij kan worden afgelost, mocht dit mogelijk zijn. Maar of je nu aflost of niet: door de juiste energiebesparende maatregelen in je huis wordt de energierekening in elk geval lager.

Halve ton

De rente staat vast gedurende de looptijd van de lening, die is vastgesteld op 7, 10 of 15 jaar, afhankelijk van de geleende som. Het minimale leenbedrag is 2.500 euro, maximaal kunt u 25.000 euro lenen (voor een zgn ‘nul-op-de-meter-woning zelfs tot 50.000 euro). Afhankelijk van de maatregelen die je neemt met behulp van deze lening, kan de besparing genoeg zijn om de maandelijkse leenlasten te dragen.

Interessanter

Kijk voor meer informatie op de site www.energiebespaarlening.nl. Hier vind je alle informatie over de lening, de maatregelen waarvoor de lening geldt en kun je checken of je in aanmerking komt voor een lening. En als wij als jouw Garantiemakelaar nog iets mogen meegeven: energiebesparende maatregelen maken je huis interessanter voor een koper, mocht je ooit tot verkoop overgaan.

 

Tekstblok

Dit is een tekstblok. Je kunt deze tekst eenvoudig aanpassen in het beheergedeelte van je website.

Mocht je hierbij hulp nodig hebben kijk dan op ons help center.

Verkoper van Westerdijk 34
9

een open communicatie. tijdig bericht van een bezichtiging en snelle terugkoppeling na een bezichtiging. er werd goed rekening gehouden met onze wensen. overleg was helder en transparant.

Verkoper van Florijn 6 a
9

Goede duidelijke service. Goed bereikbaar bij vragen. Mooie foto presentatie . Klein kantoor dus ze kennen de klant.

Verkoper van Rietveen 80
9

Prettige ontspannen ongedwongen begeleiding, goed bereikbaar, direct contact, gaat goed achter zaken aan, komt afspraken na, op tijd bij afspraken.

Lees meer
Terug
Recent bekeken