Portemonnee openhouden

En dan heb je de sleutels van je nieuwe huis. Notaris, financieel adviseur, taxateur etc. zijn betaald en de Belastingdienst heeft de overdrachtsbelasting geïnd. Leuker kunnen we het niet maken. Goedkoper ook niet, want de portemonnee mag open blijven.

 

Plantje of paadje

Immers, nadat je alle kosten koper hebt voldaan, moet je nog van je oude huis naar je nieuwe stulp zien te komen met al je spullen en wil je misschien hier en daar ook nog een nieuw plantje of paadje in de tuin of een ander kleurtje op de muren smeren. Heb je een verhuisbedrijf ingeschakeld, dan staat je nog een rekening te wachten. Zelfs het gehuurde busje kost geld, mocht je in de doe-het-zelf-modus overgaan.

 

Aansluitkosten

Maar dan nog ben je er niet: misschien moet je wel spullen overnemen van de vorige bewoner, zoals een vloer of schutting. Omdat dat bij de koop is afgesproken. Vervolgens kloppen de gas- en elektriciteitsleverancier en telecomaanbieder op je voordeur om aansluitkosten te innen. Een complete verbouwing, daar hebben we het hier nog niet eens over.

 

Vooraf budgetteren

Al met al ben je een hoop geld verder voordat je kunt genieten van je nieuwe huis. Zaken om vooraf rekening mee te houden en te budgetteren voor je überhaupt tot koop van een ander huis overgaat. Hoeveel precies is natuurlijk nooit precies in te schatten en hangt samen met de staat waarin je nieuwe huis verkeert en of het al een beetje ‘op smaak’ is. 

 

Uitsmeren

Kortom, een nieuw huis kopen kost meer dan alleen de prijs die je in de advertentie hebt gelezen. Dat is op zich niet zo erg, want al die kosten kun je uitsmeren over de jaren dat je gaat genieten van je huis. Maar je moet ze wel aan het begin van die periode in een keer op tafel weten te leggen. Vaak zie je deze kosten over het hoofd als je met je hoofd in de wolken loopt over je nieuwe woonplek. Daarom wilden wij het graag even aanstippen.

Tekstblok

Dit is een tekstblok. Je kunt deze tekst eenvoudig aanpassen in het beheergedeelte van je website.

Mocht je hierbij hulp nodig hebben kijk dan op ons help center.

Verkoper van Westerdijk 34
9

een open communicatie. tijdig bericht van een bezichtiging en snelle terugkoppeling na een bezichtiging. er werd goed rekening gehouden met onze wensen. overleg was helder en transparant.

Verkoper van Florijn 6 a
9

Goede duidelijke service. Goed bereikbaar bij vragen. Mooie foto presentatie . Klein kantoor dus ze kennen de klant.

Verkoper van Rietveen 80
9

Prettige ontspannen ongedwongen begeleiding, goed bereikbaar, direct contact, gaat goed achter zaken aan, komt afspraken na, op tijd bij afspraken.

Lees meer
Terug
Recent bekeken